Overslaan naar content

Traineeship HR & Payroll services ( salarisadministrateur )

Op locatie
 • Gouda, Zuid-Holland
€ 2.400 - € 2.800 per maandHR & Payroll

Functieomschrijving

Traineeship HR & Payroll Services

(Salarisadministrateur) 

Ben jij klaar voor een mooie start van jouw carrière of wil jij een carrière switch?
In september starten wij weer met ons succesvolle traineeship! Als trainee leiden wij je op tot HR & Payroll specialist (salarisadministrateur), waarbij wij oog hebben voor jouw individuele leerproces. Een maatwerkprogramma voor jou persoonlijk. 

Je vervult een onmisbare rol. Door jou betalen onze klanten hun salarissen goed en op tijd uit! Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en eenmaal als volwaardig HR & Payroll specialist, ben je hèt aanspreekpunt voor vragen over bijvoorbeeld een nieuwe leaseauto, pensioenafdrachten en bonusregelingen.


Als dé AFAS-specialist op gebied van HR & Payroll zijn we altijd bezig met procesoptimalisatie en adviseren we klanten hoe het nog beter kan, hiermee stellen wij hen in staat de beste werkgever te zijn. Ook daarin ga jij meedenken. Kortom, een interessante en uitdagende baan en veel mogelijkheden in de toekomst.


Je werkt in een fijn team van professionals en er is ruimte voor ontwikkeling en inbreng van verbetervoorstellen waar ook echt iets mee gedaan wordt. Er is veel waardering en we vieren mijlpalen en successen met elkaar!

Het Traineeship:


Periode 1 (6 weken)


(september tot medio oktober)

In deze periode word jij samen met je medetrainees helemaal klaargestoomd om per leerdoel direct voor de klant aan de slag te gaan! De opleiding geven wij in onze eigen opleidingsruimte van de Salure Academy (in Gouda) en je start direct met één van de belangrijkste onderdelen: de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Je zal ook een dag naar AFAS in Leusden zal gaan waarbij je een training zal volgen en een rondleiding krijgt mét lunch natuurlijk!


Cursussen & trainingen Je krijgt veel casussen om het geleerde direct in praktijk te brengen zodat je leert hoe een succesvolle salarisverwerking plaatsvindt en volgt trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling. Onder andere succesvol klantcontact het vergroten van je kennis van Excel. Gedurende het traineeship, maar ook daarna, is er aandacht voor persoonlijke begeleiding en we houden rekening met jouw eigen leercurve en aandachtspunten.

Onboardingsdag Voor alle nieuwe medewerkers bij Salure organiseren wij een gezamenlijke, interessante en vooral ook gezellige onboardingsdag. Tijdens deze dag maak je kennis met de andere afdelingen en leer je nog meer over Salure. Natuurlijk steken wij de BBQ op ons dakterras aan op deze dag. Daar wil je zeker bij zijn!


Aan het einde van deze periode: 

 • Heb je jouw PDL certificaat loonheffingen behaald 
 • Ben jij in staat om een salarisverwerking van A tot Z te verzorgen. Van mutaties verwerken, importeren, met slimme tools controles uitvoeren, output voor klanten verzorgen, tot het doen van de loonaangifte
 • Heb je Salure en jouw collega’s leren kennen 
 • Heb je kennis van AFAS Profit en ken je de basis van de systemen welke je in je werk gebruikt 
 • Heb je actief gewerkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling


Periode 2 (6 weken)

Na de eerste periode ga je steeds meer werken in het team! Naast het klassikaal werken voor onze klanten ga je ook binnen het team, onder begeleiding van een ervaren payroll specialist, het geleerde in praktijk brengen. Je handelt bijvoorbeeld aanvragen voor pro forma loonberekeningen af via onze tickettool, accordeert salarisverwerkingen en stelt loonaangiftes op. Je gaat contacten onderhouden met klanten en wanneer je er klaar voor bent, maak je de stap naar een eigen klantenpakket.

Blijven leren Je gaat verder met de volgende 2 modules voor jouw PDL en krijgt verdere trainingen aangeboden zoals grip op je werk en timemanagement, maar ook OneNote en Outlook. Je volgt jouw eigen leercurve en gaat op je eigen niveau verder met jouw traingingsprogramma. Je formuleert samen met jouw mentor jouw persoonlijke leerdoelen die passen bij jouw wensen en ontwikkelbehoefte. Eigenaarschap voor je eigen ontwikkeling staat daarbij centraal.


Aan het einde van deze periode: 

 • Ben je gestart met het zelfstandig uitvoeren van de salarisverwerking voor je eerste eigen klant(en)
 • Heb je een persoonlijk ontwikkelplan tot payroll professional waar je actief aan werkt
 • Heb je (bijna) de 2e module van het PDL afgerondPeriode 3

In deze periode ga je steeds meer zelfstandig aan het werk. Eenvoudiger werkzaamheden maken plaats voor meer complexere vraagstukken, de berekeningen zijn steeds uitdagender en leert meer over de werking van de AFAS software. Je gaat zelfstandig contacten onderhouden met klanten, waarbij er natuurlijk begeleiding van een ervaren collega beschikbaar is.


Aan het einde van deze periode: 

 • Heb je jouw Praktijkdiploma Loonadministratie in bezit
 • Bedien je je eigen klantenpakket en heb je de kneepjes van AFAS al goed onder controle 
 • Heb je samen met de andere trainees een onvergetelijk traject achter de rug en ben je een echte Salure Salaristopper, dat gaan we vieren!


Dit krijg je:

 • Het omschreven traineeship ter waarde van € 5.500,-
 • Een contract voor 7 maanden van min. 32/max 40 uur met uitzicht op een vast contract;
 • Direct een startsalaris van maximaal € 2.800,- (tijdens het traineeship) en een goede pensioenregeling (80% betaald door Salure);
 • Een individueel keuzebudget (IKB) waarin 6 van jouw vakantiedagen zijn opgenomen én 3% extra vitaliteitsbudget wordt gestort;
 • Maximaal 30 vakantiedagen per jaar (vanuit het IKB)
 • Mogelijkheden om deel te nemen aan een leasefietsplan, zodat jij voordelig kunt fietsen én reiskostenvergoeding voor als je met de auto of ov reist;
 • Een werkplek in ons moderne pand dat dicht bij station Gouda ligt met een fitnessruimte, panorama kantine met dakterras (Wanneer je eigen klanten bediend, kun je ook deels thuis gaan werken, we werken minimaal 3 dagen op kantoor).

Vereisten


Dit breng jij mee

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (wanneer je geen HBO diploma hebt, zullen wij dit testen met een assessment);
 • Affiniteit met cijfers, HR, Payroll en IT;
 • Goede communicatieve vaardigheden, flexibel en nauwkeurig;
 • Minimaal 32 uur beschikbaar (max 40)*; 
 • Je kunt je vinden in ons motto: "Samen slim vooruit!" Jouw toekomstige collega’s bij Salure werken goed samen en gebruiken slimme software om zowel de klant als elkaar vooruit te helpen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zowel via interne kennissessies als via cursussen en opleidingen. We hebben het ook gezellig met elkaar tijdens borrels en teamuitjes. Samen investeren we in de toekomst!


Wil jij 1 van de deelnemers zijn aan dit traineeship? Solliciteer direct of stel je vragen aan onze recruiter Kim

Lees hier wat de vervolgstappen zijn na jouw sollicitatie.


* Bij een 32-urig contract zal jouw vrije dag tijdens de eerste 2 perioden op vrijdag zijn, daarna is het mogelijk om dit aan te passen naar door jouw gewenste dagen

of

Over Salure

Salure is dé specialist op het gebied van HR & Payroll processen. Wij bieden onze nationale en internationale klanten een totaaloplossing voor optimalisatie, grip op data, ondersteuning en uitbesteding van salarisadministratie. Wij gebruiken, door onze jarenlange expertise, op een slimme manier de software van AFAS voor een eindresultaat dat verder gaat waar andere stoppen. Dat is Samen Slim Vooruit! Als gecertificeerd Great Place to Work® scoren wij hoog op medewerker tevredenheid waarbij waarden zoals kameraadschap, innovatie en ontwikkeling organisatie breed worden gedragen. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleiding en kennissessies. We werken hard maar houden ook van flink ontspannen in de vorm van borrels, gezellige bedrijfsuitjes en als het even kan steken we graag de barbecue aan op ons gave dakterras.

Lees hier nog meer over Salure als werkgever!

Team Salure

Neem contact op met Kim

Herken jij jezelf in bovenstaande? Reageer snel en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Wil jij eerst meer weten over deze vacature, Bel, app of mail onze recruiter Kim via 06-38 84 79 18 of ijzendoorn@salure.nl

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Kim IJzendoorn