Overslaan naar content

“Bij Salure zijn we dagelijks op zoek naar nieuwe experts! Ontwikkeling staat bij ons voorop."  Taylor heeft als voormalig data-analyst een vliegende start gemaakt als technisch projectmanager op de afdeling Data & Analytics. Inmiddels is ze aan de slag als Product Owner. Maak kennis met Taylor en haar tijd bij Salure.

13 vragen voor Product Owner Taylor over Data & Analytics1. Vertel eens wat over jezelf!

Hoi, ik ben Taylor! Ik ben dit jaar begonnen als Product Owner bij Salure. Hiervoor werkte ik 2 jaar als technisch projectmanager voor de afdeling Data en Analytics. Ik woon in Breda, samen met mijn man en twee katten. Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam ben Salure. 

2. Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Voor eten mag je me altijd wakker maken: sushi, een frikandel speciaal… maar ik eet het bijna nooit. Ongezond natuurlijk, maar zo lekker! Voor spullen mag je me laten slapen. Ik geef meer om slaap dan om materiële zaken. 

3. Hoe ben je bij Salure terecht gekomen?

Ik zou eerst bij een ander bedrijf gaan werken, al twijfelde ik over de functie die ik daar ging doen. Na een aantal gesprekken te hebben gevoerd met mijn toekomstig collega’s daar besefte ik dat het bedrijf toch niet bij me zou passen.  

Daarna heb ik mijn CV op een IT-website gezet en ben ik lekker op vakantie gegaan. Voor ik het wist werd ik helemaal platgebeld! Ik denk dat het de goede markt was op dat moment voor afgestudeerde econometristen.  

Al vrij snel werd ik gebeld door Jaco, partner bij Salure, en ik werd meteen blij van zijn enthousiasme. Bij de andere werkgever focuste ik vooral op het grote bedrijf en de goede naam, dus ik had me voorgenomen nu echt vanuit mijn hart te kiezen.

Na mijn vakantie ben ik op gesprek gegaan om te kijken of de klik er ook in real life was. Ik had destijds een gesprek met Erwin, mijn huidige leidinggevende, en Jaco. En ja, dat klikte meteen.“Iedereen heeft een innovatieve instelling, waardoor we elkaar continue verbeteren en uitdagen.” 

vacature payroll4. Heb je iets geleerd tijdens je studie wat je goed kunt gebruiken tijdens het werk?

Ja, ik ben hier namelijk begonnen als data analyst. Hiervoor moet je analytisch zijn en kunnen programmeren. De kennis en techniek die ik op de universiteit heb geleerd kon ik tijdens dat werk dan ook redelijk hergebruiken. 

Na een jaar merkte ik dat ik prima groeide, maar dat ik niet gelukkig werd van mijn functie. Dit kwam mede door de manier waarop ons werk was ingericht. Dit heb ik toen bij Erwin aangegeven. Ik zei: ik denk dat wij nog wel wat kunnen verbeteren in het managen van ons werk en onze klanten.

Erwin erkende mijn punt, maar was niet meteen fan van het idee om een functie voor projectmanager op te zetten. Desondanks kreeg ik alle vrijheid om het te gaan onderzoeken. En de rest is geschiedenis. Ik denk dat ons hele team het ermee eens is dat deze functie van toegevoegde waarde is.  

Omdat ik nog steeds veel technische intakes en informatiesessies doe kan ik wat ik heb geleerd tijdens mijn studie nog altijd gebruiken, maar natuurlijk wel minder dan wanneer ik data analyst was gebleven.  

Inmiddels heb ik een al weer nieuwe stap gemaakt en ben ik Product Owner.

5. Kun je meer vertellen over je functie als projectmanager?

Ik ben nu 2 jaar projectmanager van ons team geweest. Het eerste jaar was ik vooral bezig met dingen onderzoeken en uitproberen, omdat de functie eigenlijk nog niet in deze vorm bestond binnen onze afdeling. In die tijd heb ik zeker ook wat verkeerde beslissingen genomen waar ik later van terug moest komen, maar daar leer je weer van.

Nu 2 jaar later staat de functie als een huis, maar valt er nog altijd genoeg te perfectioneren. Een belangrijke stap was voor mij het automatiseren van mijn werk, zodat we nog meer projecten met zo min mogelijk overhead kunnen uitvoeren. Ik denk dat je doel ten alle tijden moet zijn om je werk zo makkelijk mogelijk te maken. 6. Wat vind je het leukste aan je werk?

Mijn collega’s, by far! De sfeer is super goed. Ik vind mijn collega’s heel aardig en kan met iedereen goed praten. Sommigen zijn ook vrienden geworden. Dat maakt het ook leuk om naar je werk te komen. Daarnaast heeft ook iedereen een innovatieve instelling, waardoor we elkaar continue verbeteren en uitdagen. Ons team is gewoon in veel opzichten een mooie toevoeging aan mijn dagelijks leven. 

7. Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Dat is heel wisselend. We zijn binnen D&A verantwoordelijk voor onze eigen planning. Je neemt per twee weken werkzaamheden op je, waarvan je zelf mag weten wanneer je deze doet. Dit mag je dus ook zelf met de klant afstemmen. Dit maakt het ook leuk, want ik houd absoluut niet van terugkerende, operationele werkzaamheden.  

Ik heb vaak meetings met klanten. Dit kan een intake zijn voor een nieuw project of het kan een statusupdate zijn over hoe het gaat met een project. Zoals ik al zei ben ik ook vaak bezig met het verbeteren van mijn functie als projectmanager. Ik besteed daarom elke week één dag aan procesverbetering en automatisering. Dit wordt gestimuleerd door Erwin. Hij is erg gericht op verbetering.  

Soms hobby ik er nog wat bij, dus bouw ik een koppeling, of help ik anderen zodat ik gevoel blijf houden met het materiaal. Als ik niks meer zou bouwen zou de kennis waarschijnlijk wegzakken. Ik merk dat het tijdens het gesprek met de klant erg helpt als je weet hoe het gebouwd wordt. Hierdoor kan ik ze beter adviseren.

8. Heb je iets bereikt waar je trots op bent?

Ja, ik ben trots op dat ik mijn functie binnen onze afdeling heb opgezet. Vooral omdat het zo goed gaat. Ik krijg veel positieve feedback van onze collega’s en andere afdelingen. Ze zijn echt tevreden. Je merkt dan dat het zijn vruchten afwerpt als je ergens veel aandacht aanbesteed.

 

9. Wat is er leuk aan techniek?

Ik vind het complexe ervan leuk. Soms zit je met een probleem en denk je: hoe ga ik dit oplossen? Dan moet je hard nadenken, veel uitproberen en vastlopen. Als je er uiteindelijk uitkomt geeft dat zoveel voldoening. Je kunt alles met data, dat vind ik zo tof! 

Een leuk voorbeeld – niet helemaal werk gerelateerd – is het gebruik van data in sport. Ik heb getraind voor de Iron man (een hele triatlon) en zelfs daar kun je het heel goed gebruiken. Helaas kreeg ik toen Corona.

Hierna had ik echt het gevoel dat ik sterk achteruit was gegaan. Toen ik echter de data bekeek, bleek het allemaal wel mee te vallen. Tevens kon ik zien wanneer ik ongeveer ziek werd, aan een verhoogde rusthartslag en een hogere hartslag dan normaal bij mijn training. Dat vind ik dan zo tof om te zien!

10. Wat is voor jou typisch Salure?

Ik denk het familiegevoel dat er hier is onder collega’s. Je merkt dat mensen het beste met elkaar voor hebben. Ik heb altijd het idee gehad dat mensen open en eerlijk zijn, en het beste met me voorhebben; goed normen en waarden en collegialiteit is typisch Salure. 

11. Wat kan Salure beter doen voor jou als werkgever?

Ik ben over het algemeen hartstikke tevreden. Het enige wat beter zou kunnen is het samenbrengen van verschillende afdelingen. Niet zozeer op werkgebied, maar meer dat het gestimuleerd wordt dat je samen dingen onderneemt en een praatje met elkaar maakt. Ik denk dat je dit met wat meer teambuilding prima zou kunnen bereiken.

12. Wat zou jij zelf nog graag willen leren of ontwikkelen?

Ik merk aan mezelf dat ik het begeleiden van mensen heel leuk vind. Omdat ik nog best jong ben en daar nog niet zoveel ervaring in heb, wil ik me daar graag verder in ontwikkelen. Als daar mogelijkheden voor zouden zijn zou ik die zeker aangrijpen. Het leuke daaraan is dat je niet alleen jezelf kan verbeteren, maar ook andere mensen kan helpen om beter te worden. Dat is toch tof?

13. Wat voor advies zou je iemand geven die overweegt om hier te solliciteren voor jullie afdeling?

Ik zou echt zeggen: kijk of je een klik voelt met degene met wie je een gesprek voert en met de andere mensen die je van het team ontmoet. Qua werkzaamheden moet het bij je passen, maar dat komt vaak vanzelf als je je goed voelt in een team en het je een beetje interesseert.

Ik merk in ons team dat er ruimte is om te schuiven of andere dingen te doen als dat passender is. Ik zou daarom in eerste instantie kijken of het team, de cultuur en de mensen bij je passen. Het is heel belangrijk om elke dag met plezier naar je werk te gaan. Persoonlijk denk ik dat dit eerder komt uit de mensen met wie je werkt en dan uit het werk zelf. Voel jij je thuis in Data & Analytics net zoals Taylor?

Solliciteer dan zeker