Skip to content

"Het leukste vind ik het contact met klanten en dat je ze kan uitdagen na te denken over efficiëntere processen."

Amanda woont in Ypenburg en werkt sinds 2016 bij Salure. Ze begon als accountmanager en groeide door naar Senior Consultant en Product Manager.

Working at our company means flexibility, trust and meaningful choices

1. Hoe ben je bij Salure terecht gekomen?

Na mijn studie Commerciële Economie had ik mijn CV online gezet, waarop ik werd benaderd door Paul en Jaco voor de functie accountmanager. Dat was mijn eerste serieuze baan en dit heb ik toen zeven maanden heb gedaan. Tot ik merkte dat ik dat wat ik verkocht, stiekem zelf ook heel erg leuk vond. Toen ben ik doorgestroomd naar de functioneel beheerafdeling.

 Binnen een paar maanden op functioneel beheer kreeg ik mijn eerste opdracht bij Kraamzorg Rotterdam. Spannend! Zo ben ik eigenlijk doorgerold in allerlei consultancyprojecten en sinds een jaar of drie doe ik ook veel internationale projecten.  2. Wat vind je het leukst aan je werk?

Het contact met klanten en dat je ze kan uitdagen na te denken over efficiëntere processen. Zeker bij klanten die nog hun HR-administratie in Excel te voeren. Het is leuk om dan te sparren over de processen. Vaak willen ze het bestaande proces houden, maar dan digitaal. Dan probeer ik het toch voor elkaar te krijgen dat ze processen verbeteren en slimmer in te richten met de mogelijkheden van AFAS. Dat stuk vind ik het allerleukst.

Een voorbeeld hiervan is het ‘in dienst’-proces. HR doet vaak zelf de invoer van de nieuwe medewerker in het systeem. Maar waarom laat je niet de manager het in dienst-proces opstarten? Dan hoeft de HR-medewerker niet alle data over te nemen die toch al eerder is ingevuld door de sollicitant. Als ik dat voorstel is het soms even stil, maar daarna zie je dat de klant enthousiast wordt. Want dan worden er echt stappen gemaakt.3. Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou? 

Ik start meestal met het checken wat ik de vorige week heb gedaan voor een bepaalde klant. Wat staat er nog open? Zijn er dingen die ik nog wil uitvragen? Dan start ik meestal rond 9 uur in de dagstart met de klant, online of op locatie. Dat duurt meestal ongeveer een uur, dus om 10 uur ga ik aan de slag. Met een collega-consultant verdelen we dan eerst het werk. Dan gaan we lekker aan de slag. Soms heb ik nog een vraag tussendoor, dan mail of bel ik de klant even. Lekker lunchen, verder werken en dan hebben we aan het einde van de dag nog even een update. Dan vertellen we de klant wat er is gedaan en geven we ze ‘huiswerk’, als ze nog iets moeten uitzoeken. Doordeweeks heb ik steeds elke dag een andere klant. Dat geeft veel afwisseling en geeft de klant tijd om dingen goed uit te denken.4. En heb je één project waar je heel trots op bent?

Ik ben zelf altijd heel trots op Landal. Daar hebben we AFAS in Duitsland geïmplementeerd. Duitsland heeft bepaalde wet- en regelgeving die in AFAS verwerkt moest worden, dus daar hebben we echt volledig nieuwe processen voor ingericht. Daarnaast vonden ze het in Duitsland aanvankelijk lastig om hun manier van werken aan te moeten passen aan Nederland. Maar toen ze uiteindelijk een eindcijfer moesten geven aan het systeem, kregen we een negen, dus dat vond ik heel gaaf. Dat resulteerde erin dat we daarna AFAS ook in Denemarken mochten inrichten. Daarbij hadden we ook veel koppelingen, waarbij we samenwerkte met onze afdeling data & analytics. Dat was mooi om dat allemaal tot stand te zien komen.5. Wat is voor jou typisch Salure?

Ik denk toch wel meteen aan het woord ‘samen’. Zeker in ons team, maar ook op de andere afdelingen, staan we altijd voor elkaar klaar. Als iemand een vraag heeft, dan neemt de ander altijd wel de tijd om even mee te kijken. We doen het echt samen. Daarnaast ook de technologische vooruitgang. We zijn altijd mee bezig om het werk slimmer, sneller, foutlozer en efficiënter te maken."Zeker in ons team, maar ook op de andere afdelingen, staan we altijd voor elkaar klaar."

vacature payroll

6. Wat zou je zelf graag nog willen leren?

Ik doe sinds dit jaar één dag per week productmanagement voor onze internationale dienstverlening. Daarbij komen nog meer zaken kijken buiten AFAS om, zoals de koppelingen en trainingen geven. Hierin wil ik verder groeien. Ik werkte al één keer per maand aan het ontwikkelen van de internationale AFAS-templates. Daar zitten standaarden van allerlei landen in, die we kunnen gebruiken om AFAS steeds sneller en goed internationaal bij klanten neer te zetten. Ook lijkt me business consultancy heel interessant. Ik merk dat ik dat stukje advisering heel leuk vind, dus dat zou ik wel meer willen leren.7. Wat kan Salure beter doen voor jou, als werkgever?

Ik ben net als Peter voorstander van een eindejaarsuitkering in plaats van een bonus. Dat is iets wat je in veel vacatures tegenwoordig tegenkomt. Ik denk dat als ze dat in het keuzebudget zouden doen, je keuzebudget ook aantrekkelijker wordt. En misschien zouden ze iets beter kunnen ventileren dat er echt goede doorgroeimogelijkheden zijn. Want die zijn er, maar je moet daar heel actief achteraan. En actief achteraan blijven.8. Wat voor advies zou jij een sollicitant geven?

Je moet gewoon jezelf zijn. Zeker op consultancy is het vooral belangrijk of je in het team past. Dat is voor ons fijn, maar ook voor jezelf heel fijn. Want op het moment dat je je ergens thuis voelt in een team, gaat het sowieso allemaal makkelijker. Dus doe je niet anders voor, wees gewoon jezelf.

Onze afdeling staat erom bekend dat we altijd van etentjes en überhaupt alles met eten houden, dus dat is altijd mooi meegenomen. Ik zou zeggen, kom gewoon de sfeer eens proeven als je twijfelt.

Tenslotte hebben we natuurlijk veel contact met klanten, of je nu functioneel beheerder bent, consultant of payroll specialist. Dus dat moet je wel leuk vinden.9. Waar kan iemand jou voor wakker maken?

Ik denk dat het moeilijk is om mij wakker te maken. Ik slaap letterlijk overal doorheen. Maar je mag me wel wakker maken voor een lekkere taart, een leuke road trip of vakantie, een gave auto of een mooi paard. Een combinatie mag ook, haha.

Wil jij ook jezelf blijven uitdagen op gebied van AFAS? Kom Amanda's team versterken en solliciteer dan zeker bij Salure.