Skip to content

"Het is absoluut geen eentonig werk. Je leert elke dag!"

Isabelle maakte februari 2023 de overstap van kinderopvang naar de salarisadministratie met Salure’s Traineeship HR & Payroll Services. Maak kennis met Isabelle en ontdek hoe de overstap bevalt.

Working at our company means flexibility, trust and meaningful choices

1. Waar kan iemand jou voor wakker maken?

Voor een bos- of strandrit te paard. Daarvoor mag je zo uit bed trekken. Ik heb paardrijden sinds het afgelopen najaar weer opgepakt, dat is heel fijn om weer te doen. Mijn oudste dochter van bijna 7 rijdt nu ook een jaar paard, dus nog even en dan kunnen we samen buitenritten doen.

2. Hoe ben je bij Salure terecht gekomen? 

Ik werkte eerst in de kinderopvang en wilde iets totaal anders gaan doen. In combinatie met mijn eigen kinderen werd het een beetje veel: je staat 24/7 áán. Ik moet nu altijd wel lachen als ik collega’s op kantoor hoor praten over prikkels. Ga maar in een kinderdagverblijf staan: dan weet je pas wat prikkels zijn, haha. Maar daarnaast is het lichamelijk ook best zwaar, ik zag mezelf niet tot mijn pensioen daar werken.

Dus ik ging op zoek naar totaal iets anders. Een kantoorbaan met fatsoenlijke werktijden die ik kon combineren met mijn kinderen. Maar het is best lastig om iets te vinden waar je terecht kan zonder enige ervaring of enig diploma. Dat kon gelukkig bij Salure.3. Waarom heb je voor Salure gekozen? 

Ik had ook nog ergens anders een gesprek, maar dat sloot net niet aan bij mijn wensen. Ik ging rustig verder zoeken en toen kwam ik het Traineeship HR & Payroll Services tegen. Dat sloot goed aan bij de flexibiliteit die ik zocht en de gesprekken waren heel leuk. Die gingen eigenlijk vanzelf en het voelde goed, dus toen ben ik er gewoon voor gegaan.

“Ik merk dat ik steeds zelfstandiger wordt en meer verantwoordelijkheid krijg. Dat is erg leuk.”

vacature payroll

4. Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou? 

Ik start rond half 9 op kantoor, zet mijn laptop aan en kijk of er nog berichtjes zijn. Als ik geluk heb is er een collega die koffie kan maken, want ik heb de baristacursus nog niet gevolgd. Om 9 uur hebben we een dagstart. Dan nemen we met het team door wie wat doet, wie er hulp nodig heeft en wie er wel of niet beschikbaar is voor vragen.

Vervolgens ga ik aan de slag met mijn traineetaken zoals mutaties controleren of loonbeslagen invoeren. Nu ondersteun ik nog vooral mijn collega’s, maar ik begin ook mijn eigen klanten te krijgen waarvoor ik zelf de salarisadministratie zal gaan doen.5. Wat vind je het leukste aan het traineeship?

Je leert elke dag en elke dag is er wel wat anders. Ik merk ook dat ik steeds zelfstandiger word en meer verantwoordelijkheid krijg. Dat gaat best goed, dat is erg leuk. Daarnaast is er veel afwisseling in de werkzaamheden voor klanten: voor de een moet je vooral zaken invoeren, voor de andere moet je weer controleren en dan moet je weer een rondrekening maken van de loonaangifte. Dat vind ik het leukste: het is absoluut geen eentonig werk. Soms is dat lastig, maar ook erg leuk want je leert er heel veel van. Daarnaast volg ik ook de opleiding PDL als onderdeel van het traineeship, dat vind ik ook erg interessant.

6. Waar ben je trots op? 

Dat ik het werk snel oppak, dat hoor ik ook van mijn collega’s. Waar ik ook heel trots op ben, is mijn cijfer voor het loonheffingenexamen: een 7,9! Ik heb hem in één keer gehaald, daar was ik heel blij mee. Dit examen is een onderdeel van de PDL, die bestaat uit drie onderdelen: loonheffingen, arbeidsrecht en personeel & organisatie. Ik hoop de opleiding in juli succesvol af te ronden.

7. Wat zou je graag nog willen leren?

Heel veel! Maar vooral het praktische in AFAS zelf. Ik moet nu nog veel zoeken en heb nog geen idee hoe ik dingen zelf kan aanpassen. De basisdingen lukken me wel, loonmutaties invoeren bijvoorbeeld, maar ik zou graag nog dieper op het werken in AFAS in willen gaan.

8. Wat is voor jou typisch Salure?  

De koffiezetapparaten! Dat je daar ook een training voor kunt volgen, vind ik ook mooi. Het is een luxe apparaat en lekkere koffie, maar je moet wel echt leren hoe het werkt.

9. Als jij één ding aan Salure mocht veranderen, wat zou dat zijn?  

Het uren schrijven, dat vind ik nog ingewikkeld. Het verschilt per klant hoe je werkzaamheden moet boeken en soms weet je niet goed waar je iets op moet schrijven. Dat zou van mij wel wat simpeler mogen.

10. Wat voor advies zou jij een sollicitant geven? 

 Wees jezelf tijdens de gesprekken, want dat kan écht. Dat vind ik ook belangrijk: je moet je goed voelen, maar je moet je goed voelen als jezelf. Wees ook niet bang om iets te vragen, want iedereen staat er voor open om je te helpen. Dat is denk ik ook wel typisch Salure. Ben jij net als Isabelle klaar voor de volgende stap? Ben je klantgericht en houd je van afwisseling, vrijheid en flexibiliteit? Solliciteer dan zeker bij Salure.