Overslaan naar content

“Als er een dashboard staat waar de eindgebruiker iets aan heeft, geeft dat veel energie.”

Bij Salure zijn we altijd op zoek naar nieuw talent en staat persoonlijke ontwikkeling voorop.

Zo heeft Business Intelligence Developer Timothy snel zijn weg gevonden in de wereld van data en dashboards.

7 vragen aan Timothy

1. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een afstudeerstage voor mijn opleiding Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. In de vacaturebank van onze school vond ik een vacature op de Data & Analytics afdeling van Salure die mij aansprak. Een paar dagen na het reageren op de vacature werd ik uitgenodigd om langs te komen in Gouda. Na een goed gesprek kreeg ik diezelfde dag nog te horen dat ik de opdracht mocht uitvoeren.

Eigenlijk was ik van plan om nog een vervolgopleiding te volgen en het ‘echte’ fulltime werken nog even uit te stellen, maar door de positieve ervaringen tijdens mijn stage ben ik hierop teruggekomen. Toen ik informeerde of ik na mijn afstuderen bij Salure in dienst kon treden, had ik weer een goed gesprek, waarin ik een aanbod kreeg voor de functie Business Intelligence Developer. Een functie die mij meteen aansprak, dus ik hoefde niet te aarzelen om akkoord te gaan.

 2. Kun je jouw groeipad tot nu toe beschrijven? 

Ik ben op het moment van schrijven ongeveer een jaar werkzaam als Business Intelligence developer. Toen ik hier kwam werken had ik wel wat ervaring met SQL en wat andere BI tools dan we hier mee werken (Qlik Sense). Die ervaring heeft wel geholpen maar het meeste heb ik het afgelopen jaar geleerd. Ik heb ook een cursus mogen volgen om meer over de software te leren. Mogelijk zal ik binnenkort een verdiepende cursus volgen om weer een volgende stap te maken in mijn functie, daar kijk ik erg naar uit. Het is fijn dat Salure je die mogelijkheid geeft.

 "Binnen het team kun je makkelijk schakelen en je hebt veel lol met elkaar. Dat maakt het werken bij Salure leuk."

Timothy

3. Wat is het leukste aan je werk bij Salure?  

Er zijn verschillende punten die werken bij Salure leuk maken. Om te beginnen heb ik leuke collega’s waar je geregeld mee kunt lachen en leuke dingen mee kan doen. Zo hebben we met ons team regelmatig een borrel op de vrijdagmiddag en zijn er op kantoor verschillende fitnessmogelijkheden aanwezig om (samen) te sporten. Naast het sociale aspect vind ik het werk zelf ook leuk. Creatief met data bezig zijn en meerwaarde creëren voor de eindgebruiker(s). Dit totaalplaatje maakt het werken bij Salure erg leuk.

4. Hoe ziet een dag op de afdeling Data Analytics eruit? 

Dat verschilt per dag. We beginnen elke dinsdag en donderdag met een korte meeting van 15 minuten. Hierin behandelen we wat we die dag allemaal doen en of we nog ergens tegen aan (dreigen te) lopen. Omdat er ruimte is om thuis te werken en een aantal collega’s dit ook doet, is zo’n korte meeting erg handig. Zo blijf je bij elkaar en elkaars werk betrokken, ondanks het feit dat je elkaar niet altijd fysiek ziet.

Ik heb in het jaar dat ik hier werk verschillende taken van het Business Intelligence proces uitgevoerd. Zo heb ik ervaring opgedaan met het ontsluiten van data uit verschillende systemen, heb ik data getransformeerd naar een samenhangend datamodel, en heb ik hierop de data weergegeven in begrijpbare visualisaties. In de tussentijd moet je veel schakelen met de klant. Achteraf moet je vaak nog het een en ander bijstellen, maar als er eenmaal een bruikbaar dashboard staat waar de eindgebruiker iets aan heeft, geeft dat veel energie.

5. Wat is typisch Salure?   

Er zijn een aantal dingen die ik typisch bij Salure vind passen. Er is bijvoorbeeld veel vrijheid voor innovatie, men wilt je graag de mogelijkheid bieden om nieuwe paden te betreden en kijken waar er verbeteringen mogelijk zijn.

Verder is onze afdeling met name zeer sportief. We maken met ons team dan ook vaak gebruik van de fitnessmogelijkheden op kantoor. Maar naast fit blijven, moet er ook genoten worden. Daarom worden er veel feestelijkheden met taart gevierd en wordt er vaak eten besteld voor de lunch op vrijdag. Dat is ook iets om naar uit te kijken. Verder organiseert Salure geregeld leuke uitjes waarin je ook collega’s van de andere afdelingen goed leert kennen.

6. Wat kan er beter? 

Het zou fijn zijn als er meer stiltewerkplekken waren. Werken op afstand is een stuk populairder geworden. Hierdoor hebben collega’s vaak online meetings met klanten die je uit je concentratie kunnen halen. Wanneer iedereen weer meer naar kantoor komt, zou het fijn zijn om te kunnen uitwijken naar stilteruimtes.

7. Welk advies zou jij een sollicitant geven? 

Ik zou een sollicitant willen meegeven om gewoon zichzelf te zijn tijdens de kennismaking. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van mijn eerste gesprek, maar dit verliep uiteindelijk heel soepel. En nu zit ik hier nog steeds!