Skip to content

Traineeship HR & Payroll services ( salarisadministrateur )

Gouda, Zuid-Holland€ 2.400 - € 2.800 per maandHR & Payroll

Functieomschrijving

Traineeship HR & Payroll Services

Ga jij afstuderen en ben je klaar voor een mooie start van jouw carrière of wil jij een carrière switch? 

De wereld van HR & Payroll is volop in ontwikkeling, Salure loopt daarin voorop! 

Doe jij mee als trainee HR & Payroll services? In september starten wij weer met ons succesvolle traineeship!


Als HR- en Salarisadministrateur ben je een hele belangrijke speler, want door jou worden salarissen goed en op tijd uitbetaald! Om dit proces goed te laten verlopen ben jij altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er relevant zijn. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en je beantwoordt vragen van medewerker. Eenmaal volwaardig HR & Payroll specialist, ben je hèt aanspreekpunt wanneer het gaat om vragen over bijvoorbeeld een nieuwe leaseauto, pensioenafdrachten, bonusregelingen en salarisverhogingen. De laatste ontwikkelingen met betrekking tot arbeidsrecht houd jij nauw in de gaten en pas je toe tijdens de verschillende casussen die zich voordoen. Bij Salure zijn wij altijd bezig met procesoptimalisatie en adviseren we klanten hoe het nog beter kan, ook daarin ga jij meedenken. Kortom een interessante en uitdagende baan met veel mogelijkheden in de toekomst. 


Het Traineeship:

payroll specialist salarisadministrateur

Periode 1

Op je eerste werkdag krijg je een hartelijk welkom! In de eerste periode leer je je collega's kennen, maak je kennis met de andere afdelingen en leer je meer over Salure. Natuurlijk ga je in deze periode ook direct aan de slag met het echte werk. Onder begeleiding van een ervaren payroll specialist ga jij de eerste stappen zetten in het payroll vak. Je leert hoe je pro forma loonberekeningen maakt, mutaties verwerkt, salarisverwerkingen accordeert, loonaangiftes verzorgt en de output voor klanten verzorgt.

Naast de praktijk is één van de belangrijkste onderdelen het behalen van je PDL. Hiervoor volg je, samen met je mede trainees, meerdere trainingsdagen bij AFAS in Leusden.

Daarnaast wordt er voor alle nieuwe medewerkers bij Salure gezamenlijk een interessante en vooral ook gezellige onboardingsdag georganiseerd. Natuurlijk steken wij de BBQ op ons dakterras aan op deze dag. Daar wil je zeker bij zijn!


Periode 2

Na ongeveer 3 maanden kun jij al deels zelfstandig aan de slag met de payroll werkzaamheden voor onze klanten. Je ontwikkelt je steeds verder, waardoor je steeds meer kennis krijgt en gaat op je eigen niveau verder met jouw traingingsprogramma. Je doet controles op de salarisverwerking van klanten en rapporteert je bevindingen. Je springt daarmee echt in het diepe bad van de salarisverwerking. Uiteraard begeleiden wij je hier goed bij. Je leert hierdoor steeds meer de verbanden zien. In deze fase leer je ook hoe je slim grote hoeveelheden mutaties in één keer importeert. Je past daarnaast de kennis uit de PDL toe door het maken van bruto-netto berekeningen.

Ook ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Met de andere trainees vorm je een ontwikkelgroep. Samen formuleer je eigen ontwikkeldoelen en wij begeleiden jullie bij het behalen daarvan. Eigenaarschap voor je eigen ontwikkeling staat daarbij centraal.


Periode 3

In deze periode ga je steeds meer zelfstandig aan het werk. Eenvoudiger werkzaamheden maken plaats voor meer ingewikkelder vraagstukken. Daarnaast leer je steeds meer over de werking van de AFAS software. Ook zijn de berekeningen die je maakt steeds uitdagender. Natuurlijk heb je nog steeds de begeleiding van een senior collega. Je werkt daarnaast ook meer samen met andere collega’s, waar je ook veel van leert. Je zal nu zelfstandig contacten gaan onderhouden met klanten en, wanneer je er klaar voor bent, maak je de stap naar het bedienen van eigen klanten. Nog meer informatie over het traineeship geven we je graag bij een kennismaking.


Wat hebben wij te bieden

 • Een traineeship met ingang van 1 september voor 9 maanden waarin jij wordt opgeleid tot junior HR & payroll Specialist ( salarisadministrateur ); 
 • Je behaalt jouw PDL diploma;
 • Een programma gericht op persoonlijke & professionele groei;
 • Samen ontdekken van jouw drijfveren en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, hiervoor gebruiken wij de tool management drives:
 • Tijdens de gehele periode heb jij een collega als buddy die jouw persoonlijke proces begeleid;
 • Een dynamische werkomgeving met topklanten;
 • Direct een startsalaris van maximaal € 2.800,- en een zeer goede pensioenregeling (80% betaald door Salure);
 • Een combinatie van thuiswerken & werken in ons moderne pand dat dicht bij station Gouda ligt met een fitnessruimte, game room en panorama kantine met dakterras (we werken minimaal 3 dagen op kantoor).

Vereisten


Dit breng jij mee

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met cijfers, HR, Payroll en IT;
 • Goede communicatieve vaardigheden, flexibel en nauwkeurig;
 • Je kunt je vinden in ons motto: "Samen slim vooruit!" Jouw toekomstige collega’s bij Salure werken goed samen en gebruiken slimme software om zowel de klant als elkaar vooruit te helpen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zowel via interne kennissessies als via cursussen en opleidingen. We hebben het ook gezellig met elkaar tijdens borrels en teamuitjes. Samen investeren we in de toekomst!


* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst en zullen wij niet beantwoorden.

Over Salure

Salure is dé specialist op het gebied van HR & Payroll processen. Wij bieden onze nationale en internationale klanten een totaaloplossing voor optimalisatie, grip op data, ondersteuning en uitbesteding van salarisadministratie. Wij gebruiken, door onze jarenlange expertise, op een slimme manier de software van AFAS voor een eindresultaat dat verder gaat waar andere stoppen. Dat is Samen Slim Vooruit! Als gecertificeerd Great Place to Work® scoren wij hoog op medewerker tevredenheid waarbij waarden zoals kameraadschap, innovatie en ontwikkeling organisatie breed worden gedragen. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleiding en kennissessies. We werken hard maar houden ook van flink ontspannen in de vorm van borrels, gezellige bedrijfsuitjes en als het even kan steken we graag de barbecue aan op ons gave dakterras.

Lees hier nog meer over Salure als werkgever!

Team Salure

Neem contact op met Kim

Herken jij jezelf in bovenstaande? Reageer snel en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Wil jij eerst meer weten over deze vacature, Bel, app of mail onze recruiter Kim via 06-38 84 79 18 of ijzendoorn@salure.nl

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Kim IJzendoorn