Skip to content

Traineeship Functioneel beheer / AFAS consultant

Nederland, Zuid-Holland, Gouda€ 2.100 - € 3.100 per maandFunctioneel beheer & Consultancy

Functieomschrijving

Traineeship functioneel beheerder / AFAS consultant

Ben jij klaar voor een mooie start of volgende stap in jouw carrière? De wereld van HR & Payroll is volop in ontwikkeling, Salure loopt daarin voorop! Meld je aan voor het traineeship en samen met nog 2 of 3 andere trainees gaan wij jou opleiden tot functioneel beheerder/consultant, veel aandacht dus voor jouw individuele leerproces!


Als functioneel beheerder bij Salure ondersteun je collega's en klanten op het gebied van AFAS en voer je hiervoor het applicatiebeheer uit zodat ze optimaal gebruik kunnen (blijven) maken van alle functionaliteiten van AFAS Profit, Insite en Outsite. Je ontzorgt onze klanten door het verrichten van beheerwerkzaamheden en wijzigingsverzoeken die binnenkomen via onze tickettool.

Wanneer je richting de consultancy gaat, zorg je voor steeds meer voor de optimalisatie van de HR & payroll processen en opereer je op het snijvlak tussen IT en business. daarbij ga je klant- en oplossingsgericht te werk Wanneer je uiteindelijk ervaren consultant bent weet je door jouw kennis en kunde adviseer je diverse stakeholders over de verschillende processen, begrijp je wat er speelt bij de klant en weet je de vraag van de klant te vertalen naar een juiste AFAS implementatie.

Je werkt in een team met andere functioneel beheerders en consultants waardoor je je kennis kunt verbreden en verdiepen. Je werkt vanuit ons mooie kantoor in Gouda of vanuit huis en soms ook bij de klant op locatie. 


Het traineeship

Periode 1 

Je leert je collega's kennen, maakt kennis met de andere afdelingen en leert meer over Salure. Natuurlijk is één van de belangrijkste onderdelen het leren kennen van AFAS, hiervoor zal je, samen met je mede trainees meerdere trainingen gaan volgen bij AFAS in Leusden, inclusief lekkere lunches. Door middel van casussen van Salure zal jouw opgedane kennis in de praktijk worden gebracht en kunnen we samen zien welke onderdleen je al onder de knie hebt en waar je nog extra hulp bij nodig hebt zodat je de begeleiding krijgt die jij nodig hebt.  Je gaat in deze periode ook geheel onder begeleiding van een ervaren senior consultant de eerste stappen zetten in het werk van een Functioneel beheerder. 

Daarnaast wordt er voor alle nieuwe medewerkers bij Salure gezamenlijk een interessante en vooral ook gezellige onboardingsdag georganiseerd waarbij natuurlijk de BBQ op ons dakterras aangestoken gaat worden! Daar wil je zeker bij zijn. 


Periode 2

Na ongeveer 3 maanden kun jij al deels zelfstandig aan de slag met eenvoudige wijzigingsverzoeken en beheerwerkzaamheden. Je ontwikkelt  je steeds verder, waardoor je steeds meer kennis krijgt en gaat op jouw eigen niveau verder met jouw traingingsprogramma. In deze periode zal je ook gaan meelopen met een consultant en aanwezig zijn bij (online) meetings met klanten. Je zal aan de hand daarvan voor de consultant ook taken uit gaan voeren en deels in gaan richten. Tevens ga je eigen doelen opstellen en om je hierbij te helpen, krijg je  een Management Drives test. Hiermee krijg je inzichtelijk wat jou motiveert en weet zowel jijzelf als jouw leidinggevende hoe je het beste uit jezelf kunt halen. En omdat alle collega's deze test krijgen, kun je ook elkaars drijfveren leren kennen en op die manier nog beter met elkaar samenwerken. 


Periode 3

In deze periode ga je steeds meer zelfstandig aan het werk en maken de eenvoudiger werkzaamheden plaats voor meer ingewikkelder vraagstukken. Natuurlijk heb je nog steeds de begeleiding van de senior consultant, maar je zal ook steeds vaker andere collega's opzoeken om te sparren. Ook zal je de consultants steeds meer gaan ondersteunen en zelfstandig contacten gaan onderhouden met klanten. Wanneer je er klaar voor bent is nu de mogelijkheid om te gaan kijken welke richting jouw interesses liggen en samen met jouw leidinggevende te kijken in welke richting jij je mogelijk kunt gaan specialiseren.  Nog meer informatie over het traineeship geven we je graag bij een kennismaking 

Zo gaat een werkdag eruit zien

09:00u Nadat je gisteren een cursus hebt gevolgd bij AFAS, zul je het eerste deel van vandaag samen met je buddy werkzaamheden verrichten voor een klant. Jullie hebben samen met de klant een dagstart waarin de planning wordt doorgenomen. Jullie beantwoorden de vragen van de klant en bepalen vervolgens gezamenlijk welke werkzaamheden jullie als eerste gaan verrichten.

10:00u Vandaag staat het onderdeel Management Self Service (MSS) op het programma. Na een stukje uitleg, krijg je van je buddy de opdracht om de workflow voor een Salariswijziging te bouwen. Via deze workflow kunnen managers de salarissen wijzigen van hun medewerkers.

12:00u Voordat jullie gaan lunchen, neem je samen met je buddy de gebouwde workflow door. Jullie kijken samen wat er zowel goed als fout ging.

12:30u Tijd voor lunch! Je loopt lekker een rondje buiten met je collega's (van andere afdelingen) of eet in de kantine gezamenlijk jouw lunch. Even tijd voor ontspanning. 

13:00u De middag staat in het teken om zoveel mogelijk te leren van AFAS. Je pakt samen met andere functioneel beheerders zoveel mogelijk tickets (vragen) van verschillende klanten op.

16:30u Je neemt de dag nog even door met jouw buddy en jullie bespreken waar je tegen aan liep bij het oppakken van tickets. Tijd om te genieten van je avond, want morgen staat er een kennisdag met het hele team op de planning welke jullie afsluiten met een gezellige borrel en wie weet gaat de bbq ook weer aan. Daar heb je zin in!


Dit krijg je

 • Een traineeship van ongeveer 1 jaar, waarin je opgeleid tot volwaardig Functioneel beheerder / junior consultant;
 • Direct een goed salaris, afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring, we hebben een loongebouw waarin dit is vastgelegd;
 • Veel doorgroeimogelijkheden;
 • Ruimte voor eigen ideeën en inzichten;
 • Een leuk team en fijne werkomgeving;
 • Een uitstekende pensioenregeling voor later (80% werkgeversbijdrage);
 • Een modern pand dat dicht bij station Gouda ligt. Wij hebben een fitnessruimte, doucheruimtes, stilteruimtes en een Game Room met voetbaltafel, een Wii en Virtual Reality (Oculus!).

Vereisten


Wat breng je mee?

 • De wil om jezelf te gaan ontwikkelen tot volwaardig Functioneel beheerder of consultant!
 • Je bent technisch goed onderlegd en kunt je systemen en processen snel eigen maken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en er is een pré voor de Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
 • Je bent nauwkeurig, resultaatgericht, stressbestendig;
 • Je hebt een dienstverlenende en flexibele instelling.

Over Salure

Salure is dé specialist op het gebied van HR & Payroll processen. Wij bieden onze nationale en internationale klanten een totaaloplossing voor optimalisatie, grip op data, ondersteuning en uitbesteding van salarisadministratie. Wij gebruiken, door onze jarenlange expertise, op een slimme manier de software van AFAS voor een eindresultaat dat verder gaat waar andere stoppen. Dat is Samen Slim Vooruit! Als gecertificeerd Great Place to Work® scoren wij hoog op medewerker tevredenheid waarbij waarden zoals kameraadschap, innovatie en ontwikkeling organisatie breed worden gedragen. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleiding en kennissessies. We werken hard maar houden ook van flink ontspannen in de vorm van borrels, gezellige bedrijfsuitjes en als het even kan steken we graag de barbecue aan op ons gave dakterras.

Lees hier nog meer over Salure als werkgever!

Team Salure

Neem contact op met Kim

Herken jij jezelf in bovenstaande? Reageer snel en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Wil jij eerst meer weten over deze vacature, Bel, app of mail onze recruiter Kim via 06-38 84 79 18 of ijzendoorn@salure.nl

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Kim IJzendoorn